Rojo

Rojo

Zwart-humoristische misdaadthriller, verteld in prachtige beelden, speelt zich af in het Argentinië van 1975; het jaar voorafgaand aan de militaire coup. Terwijl de samenleving steeds meer in moreel verval raakt, doen de meeste mensen of alles normaal is.

Een onbekende man loopt een restaurant binnen in een Argentijns dorp. Daar valt hij zonder enige reden de bekende advocaat Claudio aan. Claudio krijgt gelijk steun van de andere gasten, terwijl de vreemdeling vernederd en verbannen wordt. Wanneer Claudio en zijn vrouw richting huis willen vertrekken, worden ze tegengehouden door de man die vastberaden is om wraak te nemen. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft.

Rojo plaatst een kritische noot bij de beladen Argentijnse geschiedenis. Het warme kleurenpalet waarin de film is opgenomen, vormt een scherp contrast met de kille wereld waarin men niet samenleeft, maar langs elkaar heen. De prachtige visuele stijl van de film wordt aangevuld met een even briljante soundtrack. Het levert een zeer geslaagde thriller op over de nationale onverschilligheid die in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen tot gevolg had.