Ruben Brandt, Collector

Ruben Brandt, Collector

Wervelende, humoristische art-mystery-animation-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Hartstochtelijk en bruisend van originaliteit.

Ruben Brandt is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing.

Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Beroemde schilderijen (Picasso, Hopper, Warhol ) vormen samen met actie-sequenties op speelse en stijlvolle wijze de vaart, het decor en de personages. Voeg daarbij de fantastische muziekscore met filmmuziek en popliedjes uit de jaren ’60 en je hebt een heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek. Alsof Picasso een remake maakte van een klassieke James Bond met Hitchcock als inspiratie.