Schapenheld

Schapenheld

Een visuele ode aan een oerlandschap. Hypnotiserend mooi, nooit eerder zo gezien.” de Volkskrant (★★★★)

In Schapenheld volgen we de charismatische Schaapsherder Stijn, die het hoofd boven water probeert te houden en zien we het Nederlandse landschap in al zijn schoonheid. Film wordt op zondagmiddag 10 maart ingeleid door “Grebbeveld Schapen & Zo”. Na afloop is er een Q&A.

Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is één van de laatste traditionele schaapherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert hij zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende Vinex wijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Deze film mag u zeker niet missen als u in de vroege lente geniet van het uitzicht op de lammetjes in de Wageningse uiterwaarden.