Sepideh – Reaching for the Stars

Sepideh – Reaching for the Stars

“Aanstekelijk portret van een meisje dat alles op alles zet om haar grote droom te verwezenlijken… Fantastisch. Aan het slot snak je naar een vervolg.”

Sepideh wil astronaut worden. Het Iraanse meisje gaat midden in de nacht met andere fanaten er op uit om naar de sterren te kijken. Door naar de nachtelijke hemel te kijken, waant ze zich in een andere wereld. En ze voelt alsof ze dichter bij haar overleden vader is. Ze wil niets liever dan van haar hobby haar toekomstige werk maken. Thuis kijkt ze vol bewondering naar opnames van ’s werelds eerste vrouwelijke astronaut Anousheh Ansari.

De kansen en verwachtingen voor een jonge Iraanse vrouw liggen echter ver verwijderd van Sepideh’s ambities. Zo krijgt ze geen geld om naar de universiteit te gaan. Maar ze is vastbesloten en blijft volhouden. Zal het haar toch nog lukken haar dromen te verwezenlijken? De opgewekte, relativerende toon van Berit Madsen’s film wordt onderstreept door gepaste, subtiele humor. Sepideh is met haar stralende gezicht en vastberadenheid een bijzonder, innemende hoofdpersonage. De finale is prachtig ontroerend…