Sergio Herman, Fucking Perfect

Sergio Herman, Fucking Perfect

“Je kunt in het leven alles bereiken, als je daar al het andere voor opgeeft.” Dat is wat de Zeeuwse top-kok Sergio Herman jarenlang heeft gedaan. Onder zijn leiding groeide restaurant Oud-Sluis uit tot een wereldwijd fenomeen. Dat is echter alleen gelukt door werkdagen van twintig uur, terwijl thuis een vrouw en drie kinderen zaten. Alles moest perfect zijn en Herman wilde overal controle over hebben. De chef-kok besloot in 2013 dat het mooi was geweest. De deuren van zijn beroemde Zeeuwse driesterrenrestaurant gingen op slot.

In Sergio Herman, Fucking Perfect volgt regisseuse Willemiek Kluijfhout de top-kok tijdens de laatste maanden van zijn topetablissement, waar het dan nog hectischer is dan normaal. Maar daarna is het nog niet afgelopen. In Antwerpen wordt een nieuw restaurant, The Jane, op poten gezet. Ook daar wil Herman 100% controle over hebben.

Hermans ambities hebben een zelfdestructieve kant. Het baart zijn vrouw – televisiepresentatrice Ellemieke Vermolen – grote zorgen. Uit angst dat haar echtgenoot onder alle werkdruk zal bezwijken, stopt ze de keukenkastjes vol met vitaminepillen en voedingssupplementen. Hoe lang gaat dit nog goed? De chef-kok wil inmiddels wel een kalme, zorgzame gezinsman worden, maar de vraag is of dat ooit gaat gebeuren.