Sergio Herman, Fucking Perfect

“Je kunt in het leven alles bereiken, als je daar al het andere voor opgeeft.” Dat is wat de Zeeuwse top-kok Sergio Herman jarenlang heeft gedaan. Onder zijn leiding groeide restaurant Oud-Sluis uit tot een wereldwijd fenomeen. Dat is echter alleen gelukt door werkdagen van twintig uur, terwijl thuis een vrouw en drie kinderen zaten. Alles moest perfect zijn en Herman wilde overal controle over hebben. De chef-kok besloot in 2013 dat het mooi was geweest. De deuren van zijn beroemde Zeeuwse driesterrenrestaurant gingen op slot.

In Sergio Herman, Fucking Perfect volgt regisseuse Willemiek Kluijfhout de top-kok tijdens de laatste maanden van zijn topetablissement, waar het dan nog hectischer is dan normaal. Maar daarna is het nog niet afgelopen. In Antwerpen wordt een nieuw restaurant, The Jane, op poten gezet. Ook daar wil Herman 100% controle over hebben.

Hermans ambities hebben een zelfdestructieve kant. Het baart zijn vrouw – televisiepresentatrice Ellemieke Vermolen – grote zorgen. Uit angst dat haar echtgenoot onder alle werkdruk zal bezwijken, stopt ze de keukenkastjes vol met vitaminepillen en voedingssupplementen. Hoe lang gaat dit nog goed? De chef-kok wil inmiddels wel een kalme, zorgzame gezinsman worden, maar de vraag is of dat ooit gaat gebeuren.

Prijs 'Kristallen Film'

Gegevens

Regie:
Willemiek Kluijfhout
Jaar:
2015
Land:
Nederland
Taal:
Nederlands
Ondertiteling:
Engels
Lengte:
80 minuten

English summary

“You can achieve everything in life, provided you sacrifice everything else.” That is what the chef de cuisine Sergio Herman did for years. Under his leadership, the Oud Sluis restaurant in Zeeland, Herman’s home region, became world renowned. But this was achieved with 20-hour working days, while his wife and three children never saw him. Everything had to be perfect and Herman wanted to be in charge of everything. In 2013, the chef de cuisine decided enough was enough. He closed the doors of his famous three-star restaurant.

In Sergio Herman, Fucking Perfect director Willemiek Kluijfhout follows the top chef during the last months of his elite establishment, where things are even more hectic than usual. But that’s not the end of it. There’s a new restaurant, The Jane, in Antwerp to get up and running. And there, too, Herman wants to take full control.

There’s a self-destructive side to Herman’s ambitions, a fact which greatly concerns his wife – television presenter Ellemieke Vermolen. Fearful that her husband will collapse under the pressure of work, she stocks up the kitchen cupboards with vitamin pills and food supplements. How much longer before things go amiss? By now the chef de cuisine wants to become  a calm family man, but will this ever happen?

Deze week

wo 22
20:30
Five International Documentary Awards
vr 24
20:00
Studium Generale (WUR)
za 25
20:30
PREMIÈRE
Special Jury Award (Sundance 2018)
ma 27
20:30
di 28
20:30
PREMIÈRE
Special Jury Award (Sundance 2018)
wo 29
20:30

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Specials

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

wo 22
20:30
Five International Documentary Awards
vr 24
20:00
Studium Generale (WUR)
za 25
20:30
PREMIÈRE
Special Jury Award (Sundance 2018)
ma 27
20:30
di 28
20:30
PREMIÈRE
Special Jury Award (Sundance 2018)
wo 29
20:30
PREMIÈRE
vr 31
20:30
PREMIÈRE
zo 2
20:30
PREMIÈRE
di 4
20:30
PREMIÈRE
zo 9
20:30
PREMIÈRE
wo 12
20:30

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!