Shirley

Shirley

Zinderend, vilein psychologisch drama met Elizabeth Moss die de bekende horrorauteur Shirley Jackson speelt. Prachtig neergezet gezet in het sfeervolle Vermont, begin jaren vijftig.

Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont om daar een baan voor Fred te vinden. Het jonge stel mag intrekken bij professor Stanley Hyman, op voorwaarde dat Rose het huishouden verzorgt en op zijn vrouw past: de roemruchte horrorauteur Shirley Jackson. In eerste instantie weet Rose niet wat ze aan moet met het huishouden van het excentrieke stel, maar uiteindelijk ontstaat er een diepe band tussen Rose en Shirley. Door deze band wordt de relatie tussen Rose en Fred sterk op de proef gesteld.

Met de rol van Shirley Jackson vertolkt Elizabeth Moss op weergaloze wijze een verontrustend personage en belanden we in een wereld waar sensualiteit en huivering samenvloeien.  Voor deze actrice geldt dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voor ze haar eerste Oscarnominatie in de wacht sleept.

Shirley won op het Sundance Film Festival the Dramatic Special Jury Award: een film die de kijker op fascinerende wijze betovert.