Silent Land: the fight for fair food

Silent Land: the fight for fair food

De jonge Cambodjaanse Seng Channeang wil voor haar familie en dorp organische rijst blijven verbouwen en mogelijk exporteren. Maar een kleine elite in Cambodia koopt steeds meer grond op en verjaagt de lokale boeren omwille van grootschalige suikerplantages. Ze protesteert en demonstreert met de andere lokale boeren. Ze verzamelt al haar moed en gaat langs bij een van de rijkste en machtigste mannen van het land…. De film blijft haar volgen gedurende vier dramatische jaren. Gaat ze haar strijd alsnog winnen?

silent landSilent Land – the fight for fair food werd vertoond op internationale festivals en won diverse prijzen. Deze hoofdfilm wordt voorafgaan door de bekroonde, korte film Silent Snow.

Programma:
Regisseur Jan van den Berg zal de films inleiden. Na de filmvertoningen is er een culinaire pauze, waar u kunt proeven van heerlijke, ecologisch verantwoorde hapjes, verzorgd door Wagenings restaurant The Green Kitchen. Hierna volgt een korte presentatie door emeritus hoogleraar Niek Koning (WUR Agricultural Economics and Rural Policy Group) die onlangs zijn boek ‘Food security, Agricultural policies and economic growth.’ heeft gepubliceerd. Zie ook deze link: Niek Koning En er is uiteraard een Q&A met de regisseur.

Cadeautje voor iedere bezoeker:
U ontvang als bezoeker alle recepten (in een handige standaard) van de gerechten die in het kader van het Film&Food programma rond de voorstellingen van Silent Land zijn gemaakt. Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, worden in Utrecht de Gouden Buffels uitgereikt aan de koks met de beste ecologische recepten.