Sir

Sir

“Aangenaam sprookjesachtig” De Volkskrant (★★★)

logo-int.-womens-day

Hoopvolle en aangename film over een onmogelijke liefde met een emancipatoire boodschap, verpakt in kleurige stoffen en vrolijke dansmuziek. Deze eenmalige vertoning is in het kader van Internationale Vrouwendag 2019.

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet weerhouden door haar achtergrond en omgeving. Ze blijft hopen en hard werken voor een betere toekomst als modeontwerpster. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, moet ze blijven strijden voor een gelijkwaardig leven samen.

Sir

Filmmaakster Rohena Gera maakt met Sir op een toegankelijke manier tastbaar hoe bepalend genderverschillen in India nog altijd zijn. Haar speelfilmdebuut won meerdere prijzen, waaronder de Publieksprijs tijdens het ‘Romantic Film Festival’ 2018 in Cabourg.