Snelwegkerk

Snelwegkerk

“Een van de parels van het Nederlands Film Festival” Volkskrant (★★★★)

‘Snelwegkerk’ werd afgelopen Nederlands Filmfestival (NFF) bekroond met het Gouden Kalf voor beste korte documentaire. De film toont op liefdevolle, menselijke wijze de confrontatie tussen alledaagse sleur en heimelijke angst of hartstocht. In een speciale voorstelling in aanwezigheid van regisseur Elsbeth Fraanje, kunt u genieten van deze parel van het NFF. Na afloop is er een Q&A met de regisseur.

SnelwegkerkLangs de Duitse snelweg staan verrassende toevluchtsoorden: snelwegkapelletjes, wonderlijk gelegen op de parkeerplaatsen tussen benzinestations en fastfoodrestaurants. In de aanwezige ‘wensboeken’ schrijven bezoekers vaak onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen, alsof het hun eigen dagboek is. Sommige verhalen zijn komisch; andere ontroerend of mysterieus.

In deze fraaie mozaïekfilm met een uitgekiende montage komen de verhalen van uiteenlopende bezoekers op verrassende wijze samen. De sterke visuele stijl van de film is perfect gekozen, waardoor het onderliggende onderwerp extra indringend overkomt.