Song from the Forest

Song from the Forest

5638c2ab17679logovolkoorendefrgb_w227

Song from the Forest (bekroond als beste documentaire tijdens IDFA 2013) opent met prachtige beelden van zonnestralen tussen de bomen van het regenwoud. Met het gezang op de achtergrond krijgt het geheel iets heiligs. Het woud lokt je naar binnen. Precies dit overkwam de Amerikaan Louis Sarno die inmiddels ruim 25 jaar bij de pygmee stam ‘Bayaka’ woont, midden in de regenwouden van Centraal Afrika. Hij trouwde er en kreeg een zoon: Samedi.

De bijzondere muziek van de Bayaka wordt gevormd door water, boomstammen, snaarinstrumenten, fluiten en de polyfonie van hun stemmen. Als Louis na 25 jaar terugreist naar Amerika om zijn broer te bezoeken, neemt hij Samedi mee om zijn oude New York te laten zien. De twee broers naast elkaar zien is de belichaming van het grote contrast in de film. Tegelijkertijd maken we uitgebreid kennis met de Bayaka. Ze vertellen liefdevol over Louis, hoe hij in hun leven kwam en wat hij voor hen betekent.

Movie W vertoont deze film eenmalig in samenwerking met het Wagenings wereldmuziekkoor Volkooren dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Op 11 april vertonen we in dit verband de Chileense muziekfilm ‘Violetta Went to Heaven’.