Stop the Pounding Heart

Stop the Pounding Heart

logo-looking-for-america-2

Sara is een 14-jarig meisje dat opgegroeid is in een streng christelijk gezin van geitenhouders in landelijk Texas. Ze is opgevoed met de opdracht om ondergeschikt te zijn aan mannen en haar emotionele en fysieke zuiverheid intact te houden tot het huwelijk. Wanneer ze buurjongen Colby ontmoet, slaat de twijfel toe. Hij komt uit een minder streng christelijk gezin en heeft ambities als rodeoruiter. De kalverliefde die voorzichtig tussen hen opbloeit is van een zuivere naïviteit, maar laat Sara in een heftige identiteitscrisis belanden. De idealen waar ze mee is opgevoed, zijn niet meer zo vanzelfsprekend als haar Bijbelvaste ouders haar hebben ingeprent.

Gegoten in een uiterst realistisch stijl exploreert regisseur Roberto Minervini op uitzonderlijk sterke en intieme wijze het religieus fundamentalisme, de traditionele genderverhoudingen en de conservatieve normen en waarden die het leven in ruraal Amerika zo kleuren. In november kunt u zijn bekroonde, nieuwste film zien: The Other Side.

LOOKING FOR AMERICA
In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen werpt Movie W dit najaar onder het thema ‘Looking for America’ een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Alle Amerikanen dromen, maar voor velen komt de droom nooit uit. Omdat ze de verkeerde achtergrond hebben of geen opleiding of geen familie of geen geld. U gaat het zien via drie prikkelende films die Movie W vertoont in oktober en november: Permanent Vacation, Stop the Pounding Heart en The Other Side.