The Tale Of Princess Kaguya

The Tale Of Princess Kaguya

De schitterende animatiefilm The Tale Of Princess Kaguya over een maanmeisje dat op aarde terechtkomt, is gebaseerd op het eeuwenoude Japans sprookje “De Maanprinses”. De kunstzinnige animatiestijl doet denken aan oude Japanse kunst. Laat u meevoeren naar een magische wereld, waar werkelijkheid en fantasie samenkomen!

Op een dag vindt een kinderloze bamboesnijder een duim groot baby’tje in een van de bamboestokken. Hij ziet haar als een geschenk uit de hemel en besluit haar mee te nemen naar huis en op te voeden samen met zijn vrouw. Snel wordt duidelijk dat zij geen normaal meisje is: ze groeit ‘als een bamboespruit’ en naarmate de tijd verstrijkt blijkt het meisje zich te ontpoppen tot een wonderschone prinses, genaamd Kaguya. Haar vader wil er alles aan doen om haar gelukkig te maken, en bouwt voor haar een paleis in de stad. Haar aanzien onder de bevolking neemt steeds meer toe en ze wordt aanbeden om haar schoonheid: jonge edelen staan in de rij voor haar hand. Maar wil de prinses dit wel? En brengen al die rijkdom en aanzien wel het echte levensgeluk?

Regisseur Isao Takahata is een van de bekendste en beste Japanse animatieregisseurs. Films als Grave Of The Fireflies en My Neighbours The Yamadas zijn van zijn hand.  Veel van zijn werk is uitgebracht door Studio Ghibli, de filmstudio die hij in 1985 oprichtte met Hayao Miyazaki.