Tantas Almas

Tantas Almas

Wonderschoon en meeslepend verhaal over een Colombiaanse visser die de rivier afvaart op zoek naar zijn zoons, die verdwenen tijdens het schrikbewind van de paramilitaire organisatie AUC.

Colombia, aan de oevers van de Magdalena rivier, 2002. José keert na een lange nacht vissen terug naar zijn huis diep in het bos. Daar ontdekt hij dat paramilitaire troepen zijn twee zonen hebben vermoord en hun lichamen in de rivier hebben gegooid. José begint een eenzame reis om zijn jongens op te halen en een fatsoenlijke begrafenis te geven. In zijn kano ontdekt hij de magie van een in stukken gescheurd land. Deze man heeft alles verloren behalve zijn vermogen om ergens in te geloven.

Het scenario van Tantas Almas is gebaseerd op de vele getuigenissen die regisseur Nicolás Rincón Gille optekende, gefilmd met lokale, niet-professionele acteurs die dit alles zelf hebben ervaren. Zij slaagden erin om niet alleen het paramilitaire geweld te overleven maar ook om een nieuwe betekenis aan het leven te vinden die de terreur kon overstijgen.