Tarde Para Morir Joven

Tarde Para Morir Joven

Adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Chileense Sofia. Na de val van dictator Pinochet groeit ze op in een commune aan de voet van de Andes. Op vrijdag 27 september zal de film worden ingeleid door de Chileense schrijver en fotograaf Ricardo Cuadros.

Chili, 1990. Na de val van dictator Pinochet lijken de Chilenen langzaam moed te vatten om hun levens opnieuw in te richten. De jonge Sofia is met haar vader meeverhuisd naar een commune die zich probeer te vestigen in een afgelegen dorp, ver weg van de chaos van de stad. Sofia ontdekt haar sensualiteit, wordt verliefd op de oudere Ignacio en bekijkt het gestrande huwelijk van haar ouders door kritische ogen. De camera volgt Sofia en de leden van de commune tijdens de zomer van 1990, de eerste zomer waarin Chilenen kunnen genieten van de vrijheid. De groeipijnen van de hoofdpersoon lijken ook die van het nieuwe Chili te zijn.

Met Tarde Para Morir Joven (Too Late to Die Young) won Dominga Sotomayor als eerste vrouwelijke regisseur het Zilveren Luipaard tijdens het Locarno Film Festival.