The Alpinist

The Alpinist

Spannende documentaire over een ongrijpbare, vrijgevochten Canadese bergbeklimmer, die begint aan een spectaculair avontuur in Patagonië waarbij de filmmakers hem maar nauwelijks kunnen bijhouden.

Marc-André Leclerc is een alpinist, een bergbeklimmer op rotsen, sneeuw en ijs. Hij klimt alleen, ver van de schijnwerpers, zonder camera’s, zonder touw en zonder ruimte voor fouten. Beroemde klimmers staan versteld van zijn prestaties. In een clip aan het begin van de documentaire antwoordt Alex Honnold (Free Solo) op de vraag wie hij het meest bewondert: “This kid, Marc-André Leclerc.”

In The Alpinist volgt filmmaker Peter Mortimer (The Dawn Wall) de visionaire klimmer die zijn eigen passie volgt, ondanks alle mogelijke gevolgen. Dit blijkt nog niet de makkelijkste opgave, want zijn beklimmingen worden steeds groter en gevaarlijker. En dan begint Marc-André aan een gewaagd avontuur in Patagonië, dat de mogelijkheden binnen het solo-klimmen voorgoed zal herdefiniëren. Deze documentaire doet je op het puntje van de stoel zitten. De onvoorstelbare prestaties van de klimmer, de duizelingwekkende beelden van het ruige berglandschap en de intieme interviews met Marc-André, zijn moeder, vriendin en vrienden maken The Alpinist tot een absolute must-see film.