The Daughter

The Daughter

Het aangrijpende familiedrama The Daughter van de beroemde theaterregisseur Simon Stone is gebaseerd op Henrik Ibsens toneelstuk ‘De Wilde Eend’. De setting is een afgelegen, pittoresk Australisch dorpje, omringd door eindeloze bossen.

Christian keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna . Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver en ontmoet er zijn vrouw Charlotte. Door een argeloze opmerking over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking van een diep verborgen familiegeheim. Gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit Christian een einde te maken aan de leugens…

Simon Stone zet met The Daughter een indrukwekkend filmdebuut neer met een sterke spanningsopbouw en een emotionele impact die de kijker raakt. Zijn film stelt interessante vragen over het ontaarden van de waarheid en het leven met een leugen. The Guardian vergelijkt de film met het werk van Jane Campion (The Piano) en dat is een groot compliment.