The Farewell

The Farewell

Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder in China een ernstige ziekte onder de leden heeft en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft, besluit de familie om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft en reizen naar hun moederland China.

Als Billi, tegen haar principes in, besluit om mee te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarig kind door emigratie gedwongen moest opgeven: haar inspirerende grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met humor, warmte en liefde. Verdriet en rouw zijn universeel, maar de manier waarop men daarmee omgaat is cultureel bepaald. De uitstekende cast geeft gestalte aan een innige familie die op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven. The Farewell is ondanks het onderwerp zeer toegankelijk door de subtiele, lichtvoetige manier waarop die gemaakt is. Winnaar van 16 prijzen en genomineerd voor 2 Golden Globes!