The General

The General

Movie Weekend 2017

Fantastische, originele grappen met superieure stunts in de beroemdste filmklassieker van Buster Keaton. Tijdens Movie Weekend Festival te beleven als filmconcert (Live door Kevin Toma). Daarna volgt nog een extra voorstelling waarbij u de speciaal toegevoegde soundtrack kunt horen.

De zwijgende filmklassieker The General uit 1926 is opnieuw uitgebracht in een prachtig digitaal gerestaureerde bioscoopversie, voorzien van een speciale soundtrack. Deze film van en met de legendarische filmkomiek Buster Keaton (the great stone face) geldt als één van de beste filmkomedies aller tijden, waarin slapstick op briljante wijze met absurdisme wordt gecombineerd.

Het verhaal is geïnspireerd op de waargebeurde ‘Great Locomotive Chase’ tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Treinmachinist Johnnie Gray (Buster Keaton) achtervolgt met zijn locomotief ‘The General’ vijandige Zuidelijke troepen, nadat zijn vriendin door hen is ontvoerd in een gestolen trein. Tijdens die spectaculaire achtervolging voert Keaton onder andere capriolen uit met een kanon, raakt verstrikt in de aandrijfstangen van de locomotief en stookt zich helemaal kapot om de trein aan de gang te houden.

De kwalificatie “meesterwerk” is absoluut van toepassing op The General, vanwege de fantastische, originele grappen, de enorme vaart en de vele superieure stunts die Keaton zelf uitvoert.

The General (1926)The General (1926)