The Great Dictator in het Torckpark

The Great Dictator in het Torckpark

LET OP! Kaartjes voor deze voorstelling zijn uitsluitend te reserveren via deze link bij het Heerenstraattheater.

Charlie Chaplin maakte deze film in 1940 als satire op Hitler en Mussolini. Maar hij houdt ook de dictators van de 21e eeuw de (lach)spiegel voor! “Voor mij is het grappigste ter wereld om bedriegers belachelijk te maken,” schreef Chaplin in zijn autobiografie. Juist nu is deze tijdloze zwart-wit film daarom zeer actueel en relevant.

Wageningse kunstenaars geven voorafgaand aan de film een performance. In poëzie, muziek en ballet vertolken zij de essentie van de film in hedendaagse kunst.
Met “Kaarsjes in het park” (door het Leeffestival) creëren we een intieme Movie W sfeer in het Torckpark.

Een joodse kapper die in de Tweede Wereldoorlog met het leger van Tomania heeft gevochten, keert jaren na het einde van het conflict terug naar huis. Hij lijdt aan geheugenverlies als gevolg van een vliegtuigcrash, hij herinnert zich bijna niets van zijn vorige leven en kent de huidige politieke situatie niet: Adenoid Hynkel, een fascistische dictator en racist, is aan de macht gekomen en heeft de vervolging van Joodse mensen in gang gezet, die hij verantwoordelijk acht voor de crisis in het land. Hynkel en zijn collega’s bereiden een militair offensief voor om de wereld te veroveren.