The Hand of God

The Hand of God

Poëtische, persoonlijke film van Paolo Sorrentino, maker van La Grande Bellezza, over het leven van een Italiaanse tiener dat volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona.

Napels in de jaren ’80. Fabietto, 17 jaar, is een wat allenige tiener die door de buurt zwerft en met mededogen zijn familieleden en stadgenoten observeert. Hij wil filmmaker worden. Het nieuws dat Diego Maradona de overstap heeft gemaakt naar SSC Napoli geeft Napels het toekomstperspectief dat het zo nodig heeft en Fabietto geeft zich graag over aan de massale volksvreugde. Maar wat aanvankelijk de mooiste tijd van zijn leven lijkt te worden, wordt gesmoord in een persoonlijke tragedie.

In The Hand of God liggen vreugde en tragedie dicht bij elkaar, zijn lief en leed met elkaar verweven en krijgen we een bijzondere inkijk in Fabietto’s toekomst. Sorrentino keert terug naar zijn geboorteplaats om zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe te vertellen: over het lot, familie, sport, film, liefde en verlies en hoe alles met elkaar verbonden is.