The Handmaiden

The Handmaiden

“Extravagant, erotisch en onweerstaanbaar verhaal” VPRO Cinema (★★★★★)
“Prachtig ontworpen en seksueel bevrijdend” The Guardian (★★★★★)
“Zinderende traktatie, waarin het heerlijk afdwalen is” Het Parool (★★★★★)

The Handmaiden speelt zich af in de jaren 30 gedurende de Japanse kolonisatie van Korea. Een jonge vrouw is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename. Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen.

The HandmaidenDe steenrijke Japanse erfgename vrouw Hideko (Min-hee Kim) leeft sinds haar geboorte in een isolement en is volledige overgeleverd aan haar grillige en tirannieke oom Kouzuki. Als op een dag de ogenschijnlijk naïeve en beeldschone Sook-hee (Tae-ri Kim) aangenomen wordt als dienstmeisje op het landgoed, ontstaat er een romance tussen de twee vrouwen. Dit is echter geen sprookje over onmogelijke liefde, maar een complotfilm waar niets is wat het lijkt. De zeer intieme band tussen het dienstmeisje en haar meesteres is de uitgangspositie van machtsspel die zijn weerga niet kent…

Met The Handmaiden keert Chan-wook Park terug met een regelrechte internationale hit. De film viel veelvuldig in de prijzen en ontving in 2016 tijdens het Cannes filmfestival een nominatie voor een Gouden Palm. De regisseur heeft de film zo gestructureerd dat elke akte weer een avontuur op zich is. De film kan mede daardoor bestempeld worden als een integraal meesterwerk.