The Lost Daughter

The Lost Daughter

Onheilspellend psychologisch drama waarin een Amerikaanse vrouw, op werkvakantie in Griekenland, geconfronteerd wordt met de keuzes uit haar verleden.

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman), professor in de literatuur, geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende Amerikaanse familie werken op haar zenuwen. De wat norse, niet altijd even sympathieke Leda probeert zich zo weinig mogelijk te ergeren, maar geleidelijk aan maakt zich toch een soort angst van haar meester. Ze wordt in beslag genomen door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien.

The Lost Daughter is Maggie Gyllenhaals regiedebuut. Zij schreef ook het script, dat is gebaseerd op een roman van Elena Ferrante, en kon gebruik maken van topacteurs. Zij maakte van The Lost Daughter een psychologische thriller doorspekt met gitzwarte humor, sensuele momenten en mysterieuze zijpaden.