The Miseducation of Cameron Post

The Miseducation of Cameron Post

Logo Movies-that-Matter Logo Amnesty klein

Film uit de cycus ‘Movies that Matter on Tour’, met aansluitend een nagesprek, georganiseerd door Amnesty International Wageningen.

In een heropvoedingskamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding.
Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.

Deze mooie coming-of-age film over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn, kreeg de Grand Jury Prize tijdens het Sundance Filmfestival 2018.

Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter door zeventien steden. Tijdens dit maandelijkse programma, worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s, gecombineerd met een nagesprek met inspirerende gasten.