The Net

The Net

‘Film van hoog niveau, die van begin tot eind de bioscoopbezoeker aan zijn stoel genageld zal houden’  Filmkrant. (★★★★)

‘Toegankelijke, meeslepende speelfilm, die de huidige situatie in Noord- en Zuid-Korea op scherp zet… de urgentie van de film is onmiskenbaar.’ Cinemagazine (★★★★)

Meeslepend, spannend en licht satirisch verhaal over achterdocht en wantrouwen, tegen de achtergrond van de huidige spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea.

The NetDe eenvoudige Noord-Koreaanse visser Nam Chul-Woo komt na motorpech per ongeluk in Zuid-Koreaanse wateren terecht. Hij wordt onmiddellijk gearresteerd op verdenking van spionage, afgevoerd naar Seoul en eindeloos verhoord. De man zelf wil alleen maar zo snel mogelijk terug naar zijn gezin, maar de Zuid-Koreaanse politie probeert hem over te halen om overloper te worden. En of hij nou wel of niet terugkeert naar Noord-Korea, zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Zo ontdekt hij de donkere kant van de Zuid-Koreaanse maatschappij, die in schril contrast staat met het beeld dat hij ervan had. Regisseur Kim Ki-Duk verrast de kijker door de openhartigheid waarmee hij dit ontnuchterende relaas brengt.
Ryo Seung-bum schittert in de rol van de visser. Met groot charisma brengt hij menselijkheid in de film. Geen ideologie is zo goed, dat die menselijkheid verbannen mag worden. En dat is een waarheid, die niet alleen geldt voor Noord- en Zuid-Korea.