The Other Side

The Other Side

logo-looking-for-america-2

In een onzichtbaar gebied in Louisiana woont een vergeten groep van wie de burgerrechten door de overheid met voeten getreden worden. Ontwapende veteranen, zwijgzame adolescenten, ploeterende jonge vrouwen en toekomstige moeders: allemaal proberen ze te overleven in deze gemeenschap in de marge van hedendaags Amerika.

Filmmaker Roberto Minervini zocht ze op en filmde hun verhaal in een opmerkelijke mix van fictie en documentaire, met een drugsdealer en zijn vriendinnetje in de hoofdrollen. Het resultaat is een ontluisterend eerlijk en sympathiek portret van levens waar wij en veel Amerikanen nauwelijks weet van hebben.

Minervini (1970) wist in korte tijd de aandacht te trekken met zijn poëtische en toch niets verhullende portretten van een hedendaags Amerika, ver verwijderd van de glamour van steden als New York en LA. Zijn indringende manier van verhalen vertellen werd door de vakpers al vergeleken met die van regisseurs als Terrence Malick (Badlands). The Other Side werd geselecteerd voor diverse gerenommeerde festivals en was onder meer te zien in Cannes (Un Certain Regard). Tijdens het Montreal International Documentary Festival won de film de prijs voor Beste Cinematografie.

LOOKING FOR AMERICA
In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen werpt Movie W dit najaar onder het thema ‘Looking for America’ een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Alle Amerikanen dromen, maar voor velen komt de droom nooit uit. Omdat ze de verkeerde achtergrond hebben of geen opleiding of geen familie of geen geld. The Other Side is de derde en laatste film uit deze thematische cyclus.