The Power of the Dog

The Power of the Dog

Benedict Cumberbatch als gewetenloze landeigenaar in een door Jane Campion geregisseerde western, waarin het thema mannelijkheid in al zijn facetten wordt onderzocht. Winnaar van de Golden Globe voor o.a. beste film en regisseur.

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

Regisseur Jane Campion (The Piano) stelt in The Power of the Dog de vraag: wie is hier de échte man, mocht zoiets al bestaan? Zij baseerde de film op de gelijknamige roman van Thomas Savage uit 1967, en laat je tot de laatste seconde over het antwoord op deze vraag twijfelen.