The Salesman

The Salesman

Spannend, aangrijpend drama is levensecht door naturel spel en subtiele, visuele regie

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken. Die bewoonster blijkt de aanleiding te zijn van een onverwacht traumatisch voorval. Emad zoekt vervolgens zijn eigen wraakzuchtige weg, waarmee hij zich ongewild van Rana verwijdert.

The Salesman
Salesman

Net als in Farhadi’s voorgaande werk, zoals de met een Oscar bekroonde film ‘A Separation’ (2011), zit het plot briljant en nauwgezet in elkaar. Subtiele wendingen, nuances en emoties volgen elkaar naadloos op. Het resultaat is een dialoogrijke mix tussen drama, thriller en mysterie, waarin thema’s als trots, wraak en empathie een centrale rol spelen. Door die gelaagdheid is het extra knap hoe goed de hoofdrolspelers tot de kern van hun personages weten door te dringen.

The Salesman werd afgelopen jaar tijdens filmfestival Cannes terecht bekroond met de prijs voor het Beste Scenario en de prijs voor de Beste Acteur (Shahab Hosseini) en is genomineerd voor de Golden Globe 2017 (Best Motion Picture – Foreign Language)!