The Third Wife

The Third Wife

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. De veertienjarige May arriveert per bootje over een rivier om de derde vrouw van de welvarende landeigenaar Hung te worden. Achter de paradijselijke omgeving waarin ze belandt, gaat echter een verstikkende orde schuil. Zinderende sensuele speelfilm over verboden verlangens.

May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een zoon kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend.

The Third Wife vertelt een intens levensverhaal over onderdrukte verlangens, gefilmd in prachtig gestileerde, sensuele beelden. Daarbij registreert de camera op een ingetogen manier de emoties van de vrouwen. Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer. Debutante Nguyen Phuong, is weergaloos in de bijzonder veeleisende hoofdrol. Soms verschijnt op haar gezicht een glimp van de volwassen vrouw die May gedwongen wordt te zijn, terwijl ze het personage volop veerkracht verleent en ook een hartverscheurende kwetsbaarheid behoudt.