The Velvet Queen

The Velvet Queen

Betoverende documentaire over de zoektocht naar het zeldzame sneeuwluipaard in de bergen van Tibet. Een ontroerende film over de kunst van het kijken – en bekeken worden.

In de prachtige en onontgonnen bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden gaan de wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier en reisboekenschrijver en avonturier Sylvain Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: het sneeuwluipaard. Het sneeuwluipaard, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam over het majestueuze landschap en komen meer fauna tegen die minimaal net zo fascinerend zijn. Regisseur Marie Amiguet legt de queeste van de vrienden vast met oog voor het natuurschoon en een vleugje relativerende humor.

The Velvet Queen is een betoverend stille documentaire met een passende score gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Het is een diep filosofische reis met prachtige beelden van een plek waar velen van ons nooit zullen komen. De documentaire laat ons zien dat schoonheid altijd aanwezig is, klaar om zich bloot te leggen, aan mensen die werkelijk kijken.