The Worst Person in the World

The Worst Person in the World

Fris en bitterzoet drama over de onzekerheden en dertigersdilemma’s van een jonge vrouw die zich in een nieuwe relatie stort. Genomineerd voor twee Oscars en bekroond met de prijs voor beste actrice in Cannes.

De Noorse Julie is onzeker over haar keuzes en niet tevreden met haar bestaan. Wanneer ze dertig wordt, besluit ze dat ze meer uit het leven wil halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort.

Volop ongemakkelijke momenten, hartzeer, twijfel en romantiek in deze frisse film met melancholieke ondertoon van regisseur Joachim Trier en zijn vaste schrijver Eskil Vogt, die al eerder films maakten over het pijnlijke proces van volwassen worden. The Worst Person in the World werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021; actrice Renate Reinsve won er de Palm voor Beste Actrice. De film is ook genomineerd voor twee Oscars, die voor beste buitenlandse film en beste scenario.