Tigers Are Not Afraid

Tigers Are Not Afraid

PREMIÈRE

Hoofdpersoon in dit hartverscheurend mooi sprookje uit Mexico is de 10-jarige Estrella. Als haar moeder niet meer thuis komt, sluit ze zich aan bij een groep straatschoffies onder leiding van de kleine El Shine.

Samen met hen gaat Estrella de confrontatie aan met de lokale drugsbende die zoveel kinderen wees maakt. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale, spannende momenten.

Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasie en harde realiteit, is het geen wonder dat Tigers Are Not Afraid door velen wordt vergeleken met ‘Pan’s Labyrinth’ van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. De omgeving die López schetst is een volstrekt realistische, waarbij de fantastische elementen die ze toevoegt de beschermende fantasie van Estrella treffend in beeld brengen. Mede door de prachtige cinematografie en sfeervolle soundtrack won Tigers Are Not Afraid afgelopen jaar 20 prijzen, waaronder de publieksprijs en juryprijs tijdens het Bilbao Fantasy Film Festival.