Tomorrow’s Food

Tomorrow’s Food

Logo Otherwise

Logo IleiaLogo FIAN

Tijdens de slotavond van het 3 daags filmfestival Food 4 All: Hungry for Justice wordt u uitgedaagd om het heft in eigen hand te nemen als het om uw eigen voedsel gaat. Tijdens de aanstekelijke Nederlandse documentaire Het Nieuwe Eten (Tomorrow’s Food) kunt u zien hoe aantrekkelijk en eenvoudig dit is. Na afloop van de film zal regisseur Benny Vink een interactieve sessie met het publiek verzorgen.Tickets zijn slechts € 2.

Wil je echt weten waar je eten vandaan komt: teel het dan zelf. Chef-kok Jonathan Karpathios voegde de daad bij het woord en verbouwt zijn eigen groenten en houdt zijn eigen varkens. Voor producten die hij niet zelf kan verbouwen, vertrouwt hij op lokale leveranciers. Er is van alles mis
met ons voedselsysteem. De vleesconsumptie heeft rampzalige gevolgen voor het milieu en we eten te veel, te vet, uit pakjes en van veel te ver. Je kunt toekijken en niets doen of je kunt proberen het tij te keren door het goede voorbeeld te geven. De chef-kok koos voor het laatste. In zijn restaurant komt niets de keuken in, waarvan hij de herkomst niet kent. Ongedwongen en met aanstekelijk enthousiasme neemt hij ons mee naar zijn leveranciers.
http://www.youtube.com/watch?v=LOpkc_vK19c