The Trip To Italy

The Trip To Italy

In hun tweede samenwerking met regisseur Michael Winterbottom trekken de Britse komische televisiebekendheden Rob Brydon en Steve Coogan door Italië. Net als in voorganger The Trip (2010) resulteert het in een geïnspireerde mix van humoristische improvisaties, oogstrelende landschapsplaatjes en jaloersmakende gastronomische uitstapjes.

Na door The Observer te zijn gevraagd om een serie restaurantrecensies te schrijven, maken Rob en Steve een culinaire roadtrip door Italië: van Ligurië naar Capri. Ze treden daarmee in de voetsporen van de grote romantische dichters Byron en Shelley. De reis komt voor beide heren op het perfecte moment, aangezien Rob naarstig op zoek is naar een manier om even aan het gezinsleven te ontsnappen en Steve aan het werkende bestaan in Los Angeles. Terwijl ze het schitterende landschap aanschouwen, praten ze over het leven, de liefde en hun carrières. Het tweetal krijgt uitgebreid de gelegenheid om tegen elkaar op te boksen met imitaties van bekende Hollywoodsterren en te redetwisten over elkaars publieke imago’s.

Kijkers die het onderste uit de kan willen halen doen er goed aan om vooraf nog eens op internet de gebaren en zenuwtrekjes van Michael Caine en Al Pacino te bekijken, en op te zoeken wie de Engelse dichter Lord Byron ook alweer was. Noodzakelijk om te kunnen genieten van deze ‘feel good film’ is het echter niet. Na afloop blijft u sowieso achter met een sterke behoefte aan een vakantie aan de baai van Napels en Italiaans eten.
https://www.youtube.com/watch?v=7-Uo27n3QrU