Twin Sisters

Wageningen UR logo

In het kader van het programma van Studium Generale WUR vertoont Movie W de documentaire Twin Sisters. De film won in 2013 de IDFA Publieksprijs. Na afloop van de film is er een Q&A met dr. Dirk Smit (Department of Biological Psychology, VU University, Amsterdam) om vragen van het publiek te beantwoorden. De film is Engels ondertiteld en de voertaal tijdens de Q&A is eveneens Engels.

Ticket = gratis (reserveren niet mogelijk)

De Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra worden in 2003 als baby gevonden in een kartonnen doos. Ze komen in een kindertehuis en worden ter adoptie aangeboden, waarbij de autoriteiten kennelijk besluiten dat het goed is om ze uit elkaar te halen en het feit dat er sprake is van een tweelingzus te verzwijgen. Twin Sisters vertelt hun verhaal vanuit het perspectief van beide ouderparen; de een uit de grote stad Sacramento in de VS, en de ander uit een piepklein dorpje in het beeldschone Noorwegen. Door een reeks toevalligheden die ze later allemaal als het lot bestempelen, ontmoeten de ouders elkaar tijdens de adoptieprocedure in China en starten ze een onderzoek, waaruit blijkt dat de twee kleine meisjes zusjes zijn. De meisjes groeien op in het besef dat er aan de andere kant van de wereld een tweelingzusje woont, en ook al verschillen hun levens enorm en is er sprake van een taalbarrière, de band tussen hen groeit. Als ze acht jaar oud zijn, komt de Amerikaanse Mia met haar ouders naar Noorwegen. Samen met de ontroerde en verwonderde ouders observeren we de twee meisjes, die niet alleen uiterlijk maar ook in de manier van doen op elkaar lijken en die onmiskenbaar diep verbonden zijn.

Studium Generale WUR
IDFA Publieksprijs 2013

Gegevens

Regie:
Mona Friis Bertheussen
Jaar:
2013
Land:
Noorwegen / Verenigd Koninkrijk
Taal:
Noors / Engels
Ondertiteling:
Engels
Lengte:
58 minuten

English summary

A Studium Generale activity
Admission: Free

In 2003 a Chinese twin was found in a wooden box. The identical twin sisters were adopted by families in Norway and the USA. Alexandra is raised in a small Norwegian village, Mia in Sacramento, California. When they are eight years old they meet in Norway. The sisters have an immediate, strong bond. And they share many typical behavioural traits. In the movie we see the meeting through their parents eyes. They start asking questions about the heredity of complex human traits.

Ticket = free (no reservation facility)

After the screening of the documentary Twin Sisters there is a Q&A (in English). Guest speaker: dr. Dirk Smit, Department of Biological Psychology, VU University, Amsterdam. Faciliator: ir. Adri Bolt, Studium Generale (WUR)

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

on shortlist Oscar nominations
Première!
vr 18
20:30
Un Certain Regard Award (Cannes)
za 19
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
zo 20
15:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
zo 20
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
ma 21
20:00
Un Certain Regard Award (Cannes)
di 22
20:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
wo 23
20:30
Gouden Palm (Cannes 2018)
do 24
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW

Free solo is vanavond en zondagavond uitverkocht! Sold out! Woensdag 23 januari voor de laatste keer te zien om 20.30 uur. Reserveer dus snel! pic.twitter.com/qg1tLdJGu5

Ongeveer 24 minuten geleden op Filmhuis Movie W's Twitter via Twitter for iPhone