Una Mujer Fantástica

Una Mujer Fantástica

‘Daniela Vega is een betoverende actrice; een natuur­talent dat kwetsbaar kan zijn zonder iets aan energie in te boeten…’ Parool (★★★★★)

‘Strijdbare, fantasievolle film.’ VPRO Cinema (★★★★)

Una Mujer Fantástica (een fantastische vrouw) begint als een prachtig sprookje in een licht surrealistische sfeer. Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Pas dan begint het te dagen: Marina (fenomenale rol van Daniela Vega) is transgender.

Una Mujer FantásticaTijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de artsen als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. Daarbij gooit ze haar ontembare levenslust en droge humor in de strijd.

Regisseur Sebastián Lelio werd op het filmfestival van Berlijn terecht gelauwerd voor zijn gelaagde scenario en won er onder andere de prijs voor het beste script. Hij verbaast en verrast met complexe scènes in deze wondermooie Chileense prent. Una Mujer Fantástica is een ontwapenende ode aan een sterke vrouw, heerlijk vertolkt door revelatie Daniela Vega.