Vochtige Streken

Vochtige Streken

In een vlot tempo, met veel humor, een rockende score en een fantastische animatie van microscopisch leven die nog nooit eerder in de filmgeschiedenis vertoond is, neemt Helen je mee langs een getroebleerde jeugd met een smetzieke, sadistische moeder en de vele experimenten waarmee Helen de grenzen van haar wereld opzoekt.

Helen is een avontuurlijk ingestelde 18-jarige meid die na een ongelukkige scheerbeurt een anale frisuur oploopt. Terwijl ze hier voor wordt behandeld in het ziekenhuis, vertelt ze haar levensverhaal aan Robin, een zeer charmante verpleger. Vochtige streken is een film voor iedereen die niet al te veel aan smetvrees lijdt, of daar juist van af wil komen. Een film waarin het punk-zusje van Amelie Poulain annex het 21ste-eeuwse nichtje van de jongens van Trainspotting zich een weg skate door bergen drugs en dito microben om zo voor goed af te rekenen met de destructieve opvoeding van haar ouders. In Duitsland al goed voor meer dan een miljoen bezoekers, is deze verfilming van de gelijknamige schandaalroman van Charlotte Roche een verademing tussen het vaak brave aanbod in de Nederlandse filmhuizen.

Kortom… Lekker vies! Lekker punk! Geen wc te smerig of Helen veegt ‘m vakkundig schoon met haar ontblote vulva. Gaat dat zien en neem al je vrienden mee voor een hilarische avond, waarna geen studenten wc ooit nog als te smerig over zal komen… (KvR)