Wakefield

Wakefield

‘Voyeurisme is zijn extreemste vorm met een weergaloze hoofdrol voor Bryan Cranston’ Filmtotaal (★★★★)

‘Bryan Cranston speelt meesterlijk’ Volkskrant (★★★)

Wakefield, naar een kort verhaal van E.L. Doctorow, gaat over het verlangen opnieuw te beginnen en een luxueus, maar stressvol leven voorgoed vaarwel te zeggen. Maar kan dat ongestraft?

WakefieldSuccesvol advocaat Howard Wakefield (Bryan Cranston) bewoont een riant huis in een New Yorkse buitenwijk met zijn veel jongere echtgenote Diane en hun tweelingdochters. Na een dag vol tegenslag belandt hij op de zolder van zijn garage tegenover zijn huis. Door een raampje kan Howard zijn gezin nauwkeurig observeren. Zo wil hij te weten komen hoe zijn gezin zijn afwezigheid ondergaat als hij hen verlaat. Wat bedoeld is als één nachtje alleen, verandert in een maandenlange bivak. Gedurende de nachten gaat hij op strooptocht naar voedsel in de afvalbakken…

Wakefield is een minutieuze exploratie van voyeurisme in de huiselijke kring. De vertelstem leidt ons door de zielenroerselen van de man, die nou niet bepaald een betrouwbare getuige van zijn eigen leven blijkt te zijn. Dankzij het ijzersterke acteertalent en charisma van Cranston is de film heel meeslepend!