Walk with Me

Walk with Me

‘A moving and wonderful film that captures the essence, depth and the poetry of Thich Nhat Hanh… a great work full of love. Director Alejandro G. Iñárritu.’ (★★★★)

Prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Als spiritueel leider heeft hij samen met andere zen-boeddhistische monniken mindfulness tot een wereldwijd fenomeen doen uitgroeien.

Walk with MeThich Nhat Hanh, (genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede) richtte in 1982 de Boeddhistische gemeenschap Plum Village op, gelegen in het heuvellandschap rond Bordeaux. Van daaruit verspreidde hij zijn geschriften over toegepast Boeddhisme. In de film maken we kennis met de monniken en observeren we het vredige kloosterleven. We mengen ons tussen de leken die er in de zomer op retraite gaan en beleven een korte Boeddhistische tournee door de VS. De prachtige beelden, de verstilde natuur, de onthechting van het materiële, het meeslepende gezang en de omgang met de bezoekers geven samen een goed beeld van de Boeddhistische geestesgesteldheid: opgewekt, tolerant, ego-loos en liefdevol. Walk with Me is een film die werkt als een zuiverende meditatie…

Mogelijk zal één van de voorstellingen een speciale vorm krijgen. Meer informatie daarover volgt later op deze pagina.