Watermark

Watermark

Via de bekroonde film Watermark kunt u anderhalf uur intens genieten van de teisterende schoonheid van water. Door middel van een fotografische reis door 10 verschillende landen, die gekenmerkt worden door hun relatie met water, beleeft u hoe water ons vormt en hoe wij water vormen. Na hun succesvolle samenwerking voor Manufactured Landscapes, hebben regisseur Baichwal en fotograaf Burtynsky opnieuw een uniek visueel pareltje afgeleverd.

De opnamen van landschappen van over de hele wereld zijn uiterst imponerend. Van de kunstmatige, geometrische vormen van de landbouwvlakten in Imperial Valley in Californië tot de kronkelige contouren van de rijstterrassen in China: elk landschap heeft zijn eigen unieke schoonheid. Door de verschillende verhaallijnen door elkaar te monteren, schept Baichwal een aantal opmerkelijke contrasten in de wereldwijde toepassingen van water. Maar Baichwal toont zo niet alleen tegenstellingen. Door verschillende verhaallijnen met elkaar af te wisselen, vullen zij elkaar juist aan en versterken ze elkaar inhoudelijk. Burtynsky toont water als eerste levensbehoefte, verdienmodel en woonplaats, maar ook als onderdeel van
religie, als entertainment en als bron van zuiver esthetisch genot. Watermark is een ware belevenis: prachtig, fascinerend en aangenaam bedwelmend.