Wild Tales

De Argentijnse film Wild Tales is een heerlijke, satirische komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van corruptie, bureaucratie en economische en sociale ongelijkheid. Regisseur Szifron laat in een collage van 6 verschillende absurde, komische verhalen zien tot welke barbaarse acties de mens in staat is, zodra het kookpunt is bereikt. Hij combineert daarbij een feilloos gevoel voor timing met een zwart gevoel voor humor. De film ontving na afloop van de première tijdens filmfestival Cannes een 10 minuten aanhoudende staande ovatie en trok in Argentinië een miljoenen publiek.

Wat is er voor nodig om iemands stoppen te laten doorslaan en de meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een asociale medeweggebruiker die niet van wijken weet? De meest bizarre explosie komt aan het begin van de film, maar die is te leuk om te verklappen.

Het laagje vernis dat de menselijke beschaving van die van beesten zou onderscheiden lijkt in Argentinië bijna versleten. Niet omdat mensen daar onverdraagzamer zijn, maar om wat ze elkaar aandoen in een land waar het geduld zo langzamerhand op is. De machtsverhoudingen en ongelijkheid mogen in Argentinië misschien scherper liggen dan hier, maar er zijn ook opvallende overeenkomsten…

Gegevens

Regie:
Damián Szifron
Jaar:
2014
Land:
Argentinië
Taal:
Spaans
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
122 minuten

English summary

A story about love deception, the return of the past, a tragedy, or even the violence contained in an everyday detail, appear themselves to push them towards the abyss, into the undeniable pleasure of losing control.

Vul onze enquête in en maak kans op vrijkaarten!

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn bij Movie W willen we graag iets meer horen over jouw ervaring in ons filmtheater. Daarom hebben we een enquête gemaakt die je in ongeveer 5 minuutjes kunt invullen. Je helpt ons enorm wanneer je deze invult én je maakt ook nog eens kans op vrijkaarten voor Movie W!

GA NAAR DE ENQUETE

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!