Wild Tales

De Argentijnse film Wild Tales is een heerlijke, satirische komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van corruptie, bureaucratie en economische en sociale ongelijkheid. Regisseur Szifron laat in een collage van 6 verschillende absurde, komische verhalen zien tot welke barbaarse acties de mens in staat is, zodra het kookpunt is bereikt. Hij combineert daarbij een feilloos gevoel voor timing met een zwart gevoel voor humor. De film ontving na afloop van de première tijdens filmfestival Cannes een 10 minuten aanhoudende staande ovatie en trok in Argentinië een miljoenen publiek.

Wat is er voor nodig om iemands stoppen te laten doorslaan en de meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een asociale medeweggebruiker die niet van wijken weet? De meest bizarre explosie komt aan het begin van de film, maar die is te leuk om te verklappen.

Het laagje vernis dat de menselijke beschaving van die van beesten zou onderscheiden lijkt in Argentinië bijna versleten. Niet omdat mensen daar onverdraagzamer zijn, maar om wat ze elkaar aandoen in een land waar het geduld zo langzamerhand op is. De machtsverhoudingen en ongelijkheid mogen in Argentinië misschien scherper liggen dan hier, maar er zijn ook opvallende overeenkomsten…

Gegevens

Regie:
Damián Szifron
Jaar:
2014
Land:
Argentinië
Taal:
Spaans
Ondertiteling:
Nederlands
Lengte:
122 minuten

English summary

A story about love deception, the return of the past, a tragedy, or even the violence contained in an everyday detail, appear themselves to push them towards the abyss, into the undeniable pleasure of losing control.

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

on shortlist Oscar nominations
Première!
vr 18
20:30
Un Certain Regard Award (Cannes)
za 19
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
zo 20
15:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
zo 20
20:30
Best Restored Movie (Venetië 2017)
Classic masterpiece
ma 21
20:00
Un Certain Regard Award (Cannes)
di 22
20:30
on shortlist Oscar nominations
Première!
wo 23
20:30
Gouden Palm (Cannes 2018)
do 24
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW

Free solo is vanavond en zondagavond uitverkocht! Sold out! Woensdag 23 januari voor de laatste keer te zien om 20.30 uur. Reserveer dus snel! pic.twitter.com/qg1tLdJGu5

Ongeveer 15 minuten geleden op Filmhuis Movie W's Twitter via Twitter for iPhone