Winst met Kringlooplandbouw

Winst met Kringlooplandbouw

Speciale voorstelling op initiatief van Netwerk Vitale Landbouw en Voeding (NVLV) rond de nieuwe documentaire ‘Winst met Kringlooplandbouw‘ . Na afloop van de film zal er een Q&A plaatsvinden met de makers van de film en met een panel van deskundigen, bestaande uit em. prof. Jan Douwe van der Ploeg (WUR), Frank Verhoeven (adviesbureau Boerenverstand) en Geesje Rotgers (vakblad V-Focus).

Tickets: € 5,-

Winst met KringlooplandbouwEind jaren negentig onderzochten Jaap van Bruchem en zijn medeonderzoekers het belang van het sluiten van de kringloop voor een gezonde melkveehouderij. Dit onderzoek vond plaats op WUR-proefboerderij Minderhoudhoeve. Minderen op nitraatstikstof en krachtvoer gaf een sterk verbeterd bedrijfsrendement en leek een goed alternatief voor continu uitbreiden. Daarnaast bevordert het de  bodem- en diergezondheid en draagt bij aan het aan het behalen van de doelstellingen voor biodiversiteit, milieu en klimaat. Helaas werd destijds de financiering gestopt, waardoor er geen vervolgonderzoek kwam.

Bijna 20 jaar later hebben Huib Schoonhoven en Karen Kuiper een film gemaakt, die bedoeld is voor het promoten van educatieve projecten die het getoonde concept alsnog verder kunnen uitdragen. De film geeft onder andere een terugblik op het afgebroken onderzoek uit de jaren 90 en een aantal melkveehouders van nu delen hun visie en ervaringen. Meer informatie vindt u via deze link: NVLV: winst met Kringlooplandbouw