Wonderstruck

Wonderstruck

“Schitterende ode aan de veerkracht van kinderen” Volkskrant (★★★★)

Wonderstruck, gebaseerd op een boek van Brian Selznick, volgt het verhaal van twee kinderen: Rose en Ben. Zij leven allebei in twee verschillende tijden. Het is een film voor zowel kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen.

WonderStruckRose leeft in 1927 in New York, vlak voor de uitvinding van de geluidsfilm. Ze is doof en houdt nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Ze besluit van huis weg te lopen om naar haar moeder te zoeken.

Haar belevenissen, in prachtige zwart-wit beelden gefilmd, zijn doorsneden met die van plattelandsjongen Ben, die in 1977 in een hectisch, kleurverzadigd New York verzeild raakt. Hij heeft een gelijksoortige missie, namelijk het vinden van zijn vader die hij door omstandigheden nooit heeft gekend. Op magische wijze kruisen de paden van Rose en Ben zich tijdens hun avontuur.

Met het visueel adembenemende Wonderstruck tekent de beroemde regisseur Todd Haynes (‘Carol’, ‘Far From Heaven’) voor zijn meest ambitieuze film tot op heden. Op virtuoze wijze brengt hij je terug naar de magie van de kindertijd. In de romantische gedachte dat de beperkingen van tijd en ruimte door kunst en cultuur kunnen worden opgeheven, schuilt grote troost.

Wonderstruck werd afgelopen jaar genomineerd voor de Gouden Palm.