Yomeddine

Yomeddine

Leprazending NL

Hartverwarmende roadmovie. Als zeer jong kind werd Beshay door zijn vader achtergelaten in een leprakolonie en zag hij zijn familie nooit meer. Wanneer Beshay’s vrouw plotseling overlijdt, besluit hij om naar hen op zoek te gaan. Samen met het weesjongetje Obama met wie hij bevriend raakt en een ezeltje begint hij aan een avontuurlijke reis dwars door de Egyptische woestijn.

Dit is nog geen makkelijke opgaaf: het ezeltje kan de reis nauwelijks volhouden en Beshay’s uiterlijk schrikt veel mensen af. Toch blijven Beshay en Obama positief: ze helpen elkaar door tegenslagen heen en ontdekken hoe ze met een goede dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunnen overwinnen.

Yomeddine won diverse prijzen, waaronder de François Chalais Award tijdens Filmfestival Cannes.

Deze speciale eenmalige vertoning is in samenwerking met Leprazending Nederland, waarvan een spreker de film zal inleiden. Leprapatiënten worden vaak gediscrimineerd en buitengesloten. Leprazending Nederland en haar partnerorganisaties willen deze mensen medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. En samen met andere organisaties zetten zij zich in om Lepra de wereld uit te krijgen ofwel “Zero Leprosy.” De film laat zien dat er hoop en vertrouwen kan zijn ondanks uitsluiting en stigma op lepra.