Verwacht (nov)

November premières in Movie W:

The King

“Brilliant Documentary uses Elvis Presley to explain Donald Trump” (Indiewire)

Wat is het verband  tussen de Verenigde Staten, Elvis Presley en Donald Trump? The King geeft hierop antwoord. Deze heerlijke muzikale roadmovie neemt de kijker mee op een bijzondere reis door Amerika in de Rolls Royce van muzieklegende Elvis Presley. Meer dan 40 jaar na de dood van de zanger, onderzoekt deze film de staat van het land dat Presley achter zich liet. Een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de gevolgen van verslaving, geld en macht met Donald Trump als president. Een scala aan beroemde muzikanten en Hollywoodacteurs reizen mee op de achterbank, al spelend, verhalen vertellend en commentariërend.

Leaning into the Wind

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze. Vele van Goldsworthy’s kunstwerken bestaan alleen dankzij de film. Een film die mede dankzij de prachtige sound-track van de beroemde Fred Frith op zichzelf staat, maar ook dus onderdeel is van zijn kunst. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy een adembenemende ervaring.

Gegevens

Regie:
Jaar:
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Lengte:
minuten

English summary

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Deze week

Best documentary (Edinburgh)
di 16
20:30
Gouden Beer nominatie
wo 17
20:30
Best documentary (Edinburgh)
do 18
20:30
Kristallen Film
vr 19
20:00
za 20
20:30
Kristallen Film
zo 21
16:00
Gouden Beer nominatie
zo 21
20:30
ma 22
20:30

Filmhuis Movie W

Volg Movie W

@FilmhuisMovieW

Figlia Mia (Mijn Dochter) is een prachtig, naturel gefilmd verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden. Meer info & datums --> moview.nl/film/figlia-mia

Ongeveer 9 uur geleden op Filmhuis Movie W's Twitter via Twitter for iPhone