Programma ▼

LEAVE-NO-TRACE
Grand Jury Prize (Boston)

Intiem en intens coming-of-age-drama., gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tienermeisje Tom en haar vader Will leven al jaren in een groot bos in volledige onafhankelijkheid. Ze worden ontdekt en verwijderd, maar niet voor lang.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

MARY SHELLEY

Biografisch kostuumdrama over de schrijfster Mary Shelley (1797–1851) en de schepping van haar onsterfelijke monster "Frankenstein' . Het levensverhaal van deze rebelse vrouw die haar tijd ver vooruit was, is minstens zo buitengewoon als haar fantasie.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Classic Masterpiece
Mulholland Drive
Best Director (Cannes 2001)

Nieuwe, gerestaureerde bioscoopversie van deze adembenemend mooie, mild erotische misdaadthriller. De naïeve jonge blonde vrouw Betty wil in de grote stad doorbreken als actrice. Ze ontmoet er brunette Rita en beiden raken verstrikt in een web van half criminele film-mogols.

Taal:
Engels, Spaans
, ondertiteling:
Nederlands

Girl
4 Cannes Awards 2018

De grootste droom van de 15-jarige Lara is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want ze is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren en haar doel te bereiken. Genomineerd voor de Golden Globe 2019 'Beste Buitenlandse film'.

Taal:
Frans, Nederlands
, ondertiteling:
Nederlands

The Kindergarten Teacher
Directing Award (Sundance 2018)

Juf Lisa ziet in haar 5-jarige leerling een wonderkind. Jimmy blijkt poëzie zomaar uit zijn mouw te schudden. Geleidelijk krijgt Lisa’s bemoeienis ongezonde trekken en verandert de film in een thriller. Deze gelaagde film rondom 'moederschap' en genialiteit, won de Prijs voor Beste Regie tijdens Sundance Filmfestival.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

IFFR Previewtour
Capharnaüm
Jury Prize (Cannes 2018)

IFFR Previewtour 2019: empathische, sociaal-realistische speelfilm over ouderschap en overleven in de armste wijken van Beiroet, verteld door de ogen de 12-jarige, rebellerende Zain. In 2018 bekroond met onder ander de Jury Prijs van Cannes en en staat op de shortlist voor de Oscarnominaties 'Beste Buitenlandse Speelfilm 2019'

Taal:
Arabisch, Amhaars
, ondertiteling:
Nederlands

Classic masterpiece
Kom en Zie
Best Restored Movie (Venetië 2017)

Klassiek Russisch meesterwerk. Eén van de beste en sterkste anti-oorlogsfilms ooit over de psychologische horror die oorlog teweegbrengt bij het individu en met name bij kinderen.

Taal:
Russisch
, ondertiteling:
Nederlands

Gräns
Un Certain Regard Award (Cannes)

Onvoorspelbaar thrillersprookje. Tina bezit dierlijke instincten en is in staat op afstand gevoelens te ruiken. Wanneer ze de man Vore ontmoet die bijzonder veel overeenkomsten met haar heeft, begint een liefdevol avontuur. Eén van de meest originele en ingenieuze arthousefilms van 2018.

Taal:
Zweeds
, ondertiteling:
Nederlands

Première!
Free Solo
Oscar nominatie 2019

Adembenemende, spannende film over Alex Honnold, die de één kilometer hoge ‘El Capitan’ free solo gaat beklimmen. Een visueel verbluffende documentaire van mythische proporties. Première van kansrijke Oscar kandidaat.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

The Extraordinary Journey of the Fakir

Aja, afkomstig uit de sloppenwijken van Mumbai, wordt onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur door Europa. Grensoverstijgende feel-good-film film over liefde, rijkdom en armoede, toeval en lotsbestemming.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Shoplifters
Gouden Palm 2018 + Oscar nominatie

Hecht gezin dat overleeft via winkeldiefstallen, adopteert een weggelopen klein meisje. Door een onverwachte gebeurtenis, worden de familiebanden op de proef gesteld. Meesterlijk film die je hart steelt. Winnaar Gouden Palm en Oscar genomineerd.

Taal:
Japans
, ondertiteling:
Nederlands

Gegevens

Regie:
Jaar:
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Lengte:
minuten

English summary

Vul onze enquête in en maak kans op vrijkaarten!

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn bij Movie W willen we graag iets meer horen over jouw ervaring in ons filmtheater. Daarom hebben we een enquête gemaakt die je in ongeveer 5 minuutjes kunt invullen. Je helpt ons enorm wanneer je deze invult én je maakt ook nog eens kans op vrijkaarten voor Movie W!

GA NAAR DE ENQUETE

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!