Programma ▼

Publieksprijs Romantic Film Festival
Sir
INTERNATIONALE VROUWENDAG

Hoopvolle en aangename film uit India over een onmogelijke liefde met een emancipatoire boodschap, verpakt in kleurige stoffen en vrolijke dansmuziek. Eenmalige vertoning is in het kader van Internationale Vrouwendag 2019.

Taal:
Hindi
, ondertiteling:
Nederlands

Schapenheld

Hypnotiserend mooie docu. Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden. De romanticus en idealist is één van de laatste traditionele schaapherders, maar zijn idealen botsen met de moderne realiteit.

Taal:
Nederlands
, ondertiteling:
Engels

Special Jury Prize (Sundance)
Minding-the-Gap
PREMIÈRE

Drie energieke middelbare schoolvrienden vinden in hun wijk waar armoede heerst een uitlaatklep. Een van hen (Bing Liu) filmt al hun avonturen. Jaren later keert hij terug om te zien wat er van zijn vrienden is geworden. Bekroond met 51 prijzen en genomineerd voor de Oscar.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Continuer

Moeder Sybille en haar tienerzoon Samuel trekken te paard de prachtige, ruige Kirgizische bergen in om hun onderlinge relatie te verbeteren.

Taal:
Frans
, ondertiteling:
Nederlands

Jury Prize Cannes
Capharnaüm

Geëngageerde, sociaal-realistische speelfilm over ouderschap en overleven in de armste wijken van Beiroet, verteld door de ogen de 12-jarige, rebellerende Zain. Bekroond met Jury Prijs van Cannes en genomineerd voor de Oscar.

Taal:
Arabisch, Amhaars
, ondertiteling:
Nederlands

François Chalais Award
Yomeddine
MOVIES THAT MATTER ON TOUR

Hartverwarmende roadmovie over de avontuurlijke reis van voormalig lepra patiënt Beshay. Speciale "Movies That Matter on Tour" voorstelling, in samenwerking met Amnesty International.

Taal:
Arabic
, ondertiteling:
English

Film and Literature Award
Das Schweigende Klassenzimmer

Spannend psychologisch drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door het Rode Leger in 1956.

Taal:
Duits
, ondertiteling:
Nederlands

Beste Animatiefilm 2018
Another Day of Life
PREMIÈRE

Krachtige animatie verfilming in magisch realistische stijl van Kapuściński’s beroemde boek over de onafhankelijkheidsstrijd in Angola. Winnaar van de prijs voor Beste Animatiefilm van het jaar!

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

buddy

Het verhaal van zes bijzondere hulphonden die onmisbaar zijn voor hun baasjes: een innemend liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Taal:
Nederlands
, ondertiteling:
-

Horizons Awards (Venice)
No date no signature

Arts voelt zich na een aanrijding buiten zijn schuld verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer. Maar niets is wat het lijkt. Prachtig geschoten psychologische thriller met veel suspense en onverwachte plotwendingen.

Taal:
Farsi
, ondertiteling:
Nederlands

Eighth Grade

Komische, authentieke en ontroerende film over de dertienjarige Kayla in haar laatste schoolweek voor ze naar High School gaat. Ze wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Gekoppeld aan de tijd van nu, waarin social media een bepalende rol hebben.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Gegevens

Regie:
Jaar:
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Lengte:
minuten

English summary

Vul onze enquête in en maak kans op vrijkaarten!

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn bij Movie W willen we graag iets meer horen over jouw ervaring in ons filmtheater. Daarom hebben we een enquête gemaakt die je in ongeveer 5 minuutjes kunt invullen. Je helpt ons enorm wanneer je deze invult én je maakt ook nog eens kans op vrijkaarten voor Movie W!

GA NAAR DE ENQUETE

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Ongewijzigde tarieven

Bij Movie W geen prijsverhogingen, ondanks de BTW verhoging per 1 januari!

Bekijk hier onze tarieven

Filmhuis Movie W

Agenda

Let op! Attention!

We raden u aan om uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw reservering af te halen (onze kassa opent 30 minuten voor aanvang).
U kunt betalen met PIN en o.a Maestro, MasterCard of Visa, maar uiteraard ook contant.
Alvast een heel prettige voorstelling!

We recommend that you collect your ticket(s) no later than 10 minutes prior to the start of the screening (our cashier opens 30 minutes prior to the start of the screening).
You can pay with Pin POS, various cards like MasterCard, Visa, American Express or in cash.
We wish you a very pleasant screening!