Programma ▼

Claire-Darling

Tragikomisch familiedrama. De excentrieke weduwe Claire (Catherine Deneuve) wil haar hele inboedel verkopen en stalt alles uit in de voortuin. Terwijl hordes erop afkomen en dochter Marie haar ervan probeert te weerhouden, wordt via de herinneringen van Claire duidelijk wat hier achter zit.

Taal:
Frans
, ondertiteling:
Nederlands

Nureyev
PREMIÈRE

Boeiende, aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev: één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een icoon van zijn tijd.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Nominatie Grand Jury Prize (Sundance Film Festival)
Dirty-God

Optimistisch verteld verhaal van de jonge vrouw en moeder Jade die na een aanval littekens draagt in haar gezicht. Het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak, vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Taal:
Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Oscar nominatie Beste Animatiefilm
Mirai

Meesterlijke, magisch-realistische animatiefilm over de vierjarige Kun, die een nieuw zusje krijgt dat Mirai heet en daar nogal aan moet wennen. Dit alledaagse verhaal wordt groots en met veel fantasie verteld en voert je naar bijzondere, filosofische inzichten.

Taal:
Japans
, ondertiteling:
Nederlands

Camino
PREMIÈRE

Heerlijk zomerse, meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over wonderschone paden en landschappen.

Taal:
Nederlands
, ondertiteling:
-

Nominatie Gouden Palm (Cannes)
Rafiki

Kleurrijke, swingende en diep romantische film over een ontluikende liefde tussen twee Keniaanse meisjes, tegen een achtergrond van beklemmende tradities en sociale conventies.

Taal:
Engels, Swahili
, ondertiteling:
Nederlands

New Directors Award (San Sebastián)
Le-Semeur

Waargebeurd verhaal. Het is 1852. Het Franse leger deporteert opstandige Provençaalse boeren uit het bergdorpje waar Violette woont. Het leven wordt zwaar zonder de mannen. Violette en haar vriendinnen zweren dat ze de eerste man die in het bergdorpje verschijnt, zullen delen.

Taal:
Frans
, ondertiteling:
Nederlands

The Fall of the American Empire

Komische satire over de uitwassen van onze kapitalistische samenleving. De 36-jarige Pierre-Paul Daoust is afgestudeerd filosoof. Op een dag is hij getuige van een gewapende overval. Op de grond liggen tassen met miljoenen dollars. Gaat hij er stiekem met het geld vandoor?

Taal:
Frans, Engels
, ondertiteling:
Nederlands

Gegevens

Regie:
Jaar:
Land:
Taal:
Ondertiteling:
Lengte:
minuten

English summary

Bekijk de maandfolder

Bekijk en download hier de digitale maandfolder van september

Deze week

Onze wekelijkse nieuwsbrief

Filmhuis Movie W