Prijsklasse: €0,00 tot €9,50
Aanvang: 20.00 uur
Première
Hilarisch en hartveroverend verslag van het jaarlijkse wereldkampioenschap havermoutpap maken in een piepklein Schots dorpje.
Normaal | €9,50 |
-
+
|
||
Scholier / Student / CJP | €7,50 |
-
+
|
||
10-zittenkaart | €0,00 |
-
+
|
||
Cineville | €0,00 |
-
+
|
Constantine Costi – VK, Australië 2025 – 75 minuten – gesproken taal: Engels, met Nederlandse ondertitels
Al dertig jaar strijden toegewijde papfanaten om de felbegeerde Golden Spurtle tijdens het Wereldkampioenschap Havermoutpap Maken in het Schotse dorpje Carrbridge. Sinds de Steentijd zijn er maar weinig culinaire tradities die zo goed stand hebben gehouden als de voedzame kom pap in de ochtend. Charismatische spil van het evenement is Charlie Miller. Ondanks zijn broze gezondheid zet hij nog één keer alles op alles om het toernooi tot een succes te maken en zijn nalatenschap veilig te stellen.
Met een flinke dosis Schotse zelfspot weten de Australische regisseur en cameraman een speelse, nostalgische sfeer neer te zetten en dat maakt The Golden Spurtle tot een hilarische documentaire die zich ontvouwt als een ode aan de warme, lieve inwoners en deelnemers; stuk voor stuk een beetje excentriek, onverstoorbaar en gezegend met verrukkelijk droge humor. Een film die je vooral, al houd je misschien helemaal niet van pap, met een bijzonder warm en gelukzalig gevoel de bioscoop doet verlaten. “This Australian documentary about the world porridge championships is as wholesome and nourishing as its oat-stirring subjects” (The Guardian****)
Constantine Costi – UK, Australia 2025 – 75 minutes – language spoken: English with Dutch subtitles
A delightful, heartwarming documentary about the annual porridge-making tournament in a tiny Scottish village.
Porridge afficionados have descended on the Scottish village of Carrbridge every year for thirty years for the world porridge-making championships, where they compete for the ultimate accolade, the Golden Spurtle. There are few culinary traditions that have stood the test of time as well as a nourishing bowl of porridge for breakfast, and the event revolves around the charismatic organiser Charlie Miller, who despite his failing health is determined to ensure the tournament’s success and with it his legacy.
With a healthy dose of Scottish self-deprecation, the Australian director and cameraman manage to create a light-hearted, nostalgic atmosphere, making The Golden Spurtle a hilarious documentary that is a tribute to the warm and endearing locals and competitors alike – all of whom are slightly eccentric, imperturbable, and blessed with a wonderfully dry sense of humour. Whether or not you’re a fan of porridge, you’re sure to leave the cinema feeling warm and contented after watching the film. “This Australian documentary about the world porridge championships is as wholesome and nourishing as its oat-stirring subjects” (The Guardian****)